Tudástér

D3 Vitamin:

Nemzetközi tanulmányok igazolják, hogy felnőttek és gyerekek döntő többsége D-vitamin hiányos. Nem napozunk eleget és a naptól való félelem miatt ezt a kevés időt is napvédő krémekkel felvértezve tesszük.

A D-vitaminra szüksége van a szervezetünkenk többek között a : csontok épségének megőrzéséhez, influenza és egyéb fertőzések megelőzéséhez, a szervezetben előforduló gyulladásos folyamatok csökkentéséhez, stb.

A krónikus D-vitamin hiány olyan betegségekkel hozható összefüggésbe, mint a gyulladásos (autoimmun) betegségek, a diabétesz, a vastagbél rák vagy épp a pikkelysömör.

Egy nagyon jó leírás és tapasztalat itt olvasható:

http://pharmaonline.hu/gyogyszereszi_gondozas/cikk/a_d_vitamin_uj_megvilagitasban 

Progeszteron (sárgatesthormon): női nemi hormon. Ez a hormon felel a menstruációs ciklus szabályozásáért, a megtermékenyülésért, a méhlepényért és a terhességért. A petefészekben, a megrepedt tüsző helyén kialakuló sárgatest állítja elő a menstruációs ciklus második felében.

Nőknek:

Normalizálja :
- az oxigén szintet 
- vérsűrűséget - nincs felesleges vérrögképződés!
- vércukorszintet
- a menstruációs ciklust
- a petefészek működését
- a libidót

Helyreállítja :
- az érfal tónusát (az érfal visszaerősödik)
- a csontritkulással járó állapotokat (csontépítő)

Ezen kívül természetes anti-depresszáns és vízhajtó, megelőzi a kórós sejtburjánzást (méh, mell és petefészek rák)

Férfiaknak:

A férfiak szervezete progeszteronból állítja elő a kortikoszteroid hormonokat és a tesztoszteront. A korral az ösztrogén szint lassan, de folyamatosan emelkedik, míg a progeszteron és tesztoszteron szint sajnos fokozatosan csökken,  így ösztrogén dominancia alakulhat ki.

A középkorú férfiak nincsenek védve az ösztrogén dominanciától, hiszen csökkent tesztoszteron szintjük lehetővé teszi, olyan állapotok kialakulását mint a kóros súlygyarapodás, a normálisnál nagyobb „mellek”, epehólyag problémák, idegesség és alvászavarok, prosztata megnagyobbodás, csökkent libidó.

https://www.progeszteron.hu

 

Fitoprogeszteron: olyan növényi hatóanyag, amely a progeszteron hormont hivatott helyettesíteni, azoknál, akiknél hormonális eltolódások tapasztalhatók. Segítségével visszaállítható az optimális ösztrogén-progeszteron egyensúly.


Szinergia, szinergikus hatás
: görög eredetű szó, mely együttműködést, együtt való hatást jelent. Az együttműködő részek eredményessége nagyobb a különálló részek eredményeinek összegénél, magyarul a hatóanyagok kombinációjával jobb hatás érhető el, mintha külön-külön alkalmazzuk őket.

 

A vírusok a barátaink:

 https://www.integrativ-medicina.hu/2021/01/06/a-virusok-a-barataink/?fbclid=IwAR0GT6X2SLVzCbzidUavuE0ptvnXn-3_MHSlEk7eDztco_GBub1angtzngY#

Antitápanyagok: Az antitápanyagok, azon belül is a lektinek, az egyik legfőbb okai a különböző ételallergiáknak és intoleranciáknak. 

Az antitápanyagmentes étrendről:

https://azegeszsegmuveszete.net/2016/09/26/antitapanyag-mentes-etrend-mit-egyunk-ha-mindenre-intoleransak-vagyunk/?fbclid=IwAR0GT6X2SLVzCbzidUavuE0ptvnXn-3_MHSlEk7eDztco_GBub1angtzngY

A mikrobiomról:

https://www.allergiakozpont.hu/hirek/mikrobiom-jelentese-a-dieta-es-a-betegsegek-kapcsolata

Tanulmány a hatékony stresszkezelésről

https://wisetreenaturals.hu/images/dokumentumok/WTN_rozsagyoker_komplex.pdf

A glicin jótékony hatásairól:  https://szabogalbence.hu/a-glicin-jotekony-hatasairol-roviden/

Prosztata problémákról humorral:

&ab_channel=MagyarTermészetgyógyászokSzövetsége