Új termékek - MOTTO tapaszok

Új termékek - MOTTO tapaszok

Mikroelektromos működésű, fájdalomcsillapító, izomgörcsoldó tapasz. Gyógyszerek nélkül segít enyhíteni az izom, izületi és sportsérül okozta fájdalmakat. Orvostechnikai eszköz.

MIRE JÓ A MOTTO TAPASZ?

Ízületi bántalmak

Izomfájdalmak

Sportsérülések

HOGYAN MŰKÖDIK A MOTTO TAPASZ?

Nedvesség (veríték) hatására gyenge egyenáramot létesít a bőrön, mely áram az izmot ellazítja, a görcsöt megszünteti.

A fájdalmak nagy része izomgörcs eredetű. A tartósan görcsbe rándult beteg izmokban csökken a vérkeringés, tejsav halmozódik fel. Ha egyenáramot bocsátunk át ezeken a szöveteken, az izmok ellazulnak, megszűnik a görcs, megindul a vérkeringés, amely elszállítja a felhalmozódott tejsavat, s ezzel megszűnik a fájdalom.

A MOTTO tapasz működése azon a felismerésen alapul, hogy ha egy, a bőrön rögzíthető hordozóra ásványi anyagokat szórunk, akkor a felhasználás során a bőr felületére helyezve a tapasz alatt képződő izzadtság – mint elektrolit – révén gyenge áramok jönnek létre és a felvitt anyagok ionjai alakulnak ki. Az ásványi anyagok szemcséi körül igen gyenge elektrolitikus egyenáram termelődik, amely behatol a bőr felülete alá, valamint az alatta lévő izmokba.
Az idegpályákra is hat és az egyenáram hatására a tapasz alatt lévő izmok ellazulnak.

A fájdalomcsillapító hatás akár azonnal, vagy órák múlva beindul a kezelt felület nagysága, a bőr vezetőképessége és pH-ja, valamint a fájdalmas rész elhelyezkedésének függvényében.

További hírek